Light Box

Project Information

  • Location: Daegu, South Korea
  • Site Area: 30,000 ft2
  • Project Type: New Construction, Offices and Medical Clinic
  • Expected Completion Date: 2020
  • Local Executive Architect: Tong

@praxes

Project Descriptions

Situated on a commercial intersection, the site is facing a ten-lane road. 21m x 21m x 13m volume sits at the front of the site continuing the active urban frontage. Layout of the building is reflection of massing division. The project is designed with the idea, Light box, simple division of the façade and materiality create a volume within a volume – light box sits inside of the lime stone box. All core and back of house functions are located toward the west side of the lot which strengthen the concept, also, provides open plan for offices. North and East façade is designed with glass filled with capillaries; energy efficiency of the glazing is superior, and it provides soft glowing light from inside and outside similar to traditional Korean paper. Sustainable wooden frame windows are being specified as well which brings modernized traditional building elements into the contemporary office building.